Tervetuloa Teekkaritorviin!

Uusia soittajia otetaan mukaan läpi vuoden

Jos olet esimerkiksi vasta kaupunkiin saapunut opiskelija tai muuten vanhoista musiikkipiireistäsi orvoksi jäänyt, Teekkaritorvet voi olla sinun bändisi! Liittyäksesi Torviin sinun ei tarvitse olla teekkari. Ensisijaisesti uusiksi jäseniksi hyväksytään nykyisiä (ja entisiä) korkeakouluopiskelijoita. Soittokokeita emme järjestä, mutta nuotinlukutaito on välttämätön edellytys orkesteritoimintaan osallistumiselle. Aivan aloittelevalle soittajalle ohjelmistomme on melko vaativa. Muutaman vuoden tauko soittoharrastuksessa ei kuitenkaan ole este, tule rohkeasti kokeilemaan!

Harjoitukset pidetään torstaisin kello 18-20 Välivainiolla Tilaa Kulttuurille ry:n Tukikohdassa, osoitteessa Sorvarintie 5 (kartta).

Kevään 2019 harjoitukset alkavat torstaina 10.1. ja jatkuvat aina kesäkuulle asti.

Mikä ihmeen Teekkaritorvet?

Teekkaritorvet on perinteikäs oululainen puhallinorkesteri ja Oulun yliopiston ylioppilaskunnan alaisuudessa toimiva harrastejärjestö. Orkesterin perustivat oululaiset teekkarit vuonna 1970. Lähes alusta alkaen mukana on ollut puhaltajia ja rumpaleita kaikilta tieteen- ja taiteenaloilta. Aktiivisoittajia löytyy reilut kolmekymmentä, aina fukseista jo valmistuneisiin ja tohtoreihin.

Teekkaritorvet harjoittelee pientä kesälomaa lukuun ottamatta kerran viikossa torstaisin klo 18-20. Harjoitusleireillä käymme kaksi kertaa vuodessa. Parin vuoden välein teemme konserttimatkoja ulkomaille asti. Viime vuosien valloituksiin kuuluvat Kreikan Rodos (2012), Turkin Alanya (2014) ja Espanjan Torremolinos (2016). Kesällä 2018 vierailimme Tšekissä. Kokoonpanomme osallistuu myös joka toinen vuosi järjestettävään Puhallus-tapahtumaan, joka kokoaa Suomen akateemiset puhallinorkesterit yhteen.

Keväällä 2017 pääsimme soittamaan NSSS-festivaalin iltajuhlaan, jossa biletimme yli tuhannen pohjoismaisen kuorolaulajan kanssa. Kesän kruunasi Teekkaritorvien historian ensimmäinen keikka Qstockissa. Syksyn 2017 suurin projekti oli Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi järjestetty OYY:n musiikkijärjestöjen yhteiskonsertti Saalastinsalissa. Teekkaritorvien lisäksi lavalla nähtiin Oulun yliopiston kamariorkesteri sekä sekakuorot Cassiopeia ja TeeKu.

Torvivuoden kohokohta on tietenkin vappu. Meitä pääsee näkemään ja etenkin kuulemaan lukuisissa ympäri Oulua järjestettävissä opiskelijatapahtumissa. Vappuaattona olemme mukana niin OYY:n kulkueessa kuin myös fuksiuitoissa kannustamassa fuksipalleroita sukeltamaan hyiseen veteen. Juhlat huipentuvat vappupäivän konserttiin Rotuaarilla.

Keikkaa pukkaa – meillä on parhaat biisit ja mahtava yhteishenki!

Julkisten konserttien lisäksi Torvien keikkakalenteriin mahtuu vuosittain 30-50 keikkaa, mm. opiskelijabileitä, vuosijuhlia, yksityistilaisuuksia, yhdistysten ja yritysten tilaisuuksia sekä häitä. Viihdeorkesterimme ohjelmisto on varsin monipuolinen. Keikkameininkiin pääset tutustumaan paitsi livenä, myös Torvien FB-sivuilta, Instagramista ja YouTube-kanavalta löytyvien taltiointien kautta.

Orkesterimme tarjoaa mahdollisuuden päästellä ylimääräisiä arkihöyryjä rentouttavassa torviseurassa muutenkin kuin soittamalla. Voimme sanoa olevamme yhtä suurta torviperhettä. Suositut after-reenit eräässä Kauppurienkadun ravintolassa ovat tuottaneet hyvää mieltä monille. Yhdistyksemme tarjoaa myös vertaistukea pilkkikilpailuihin, tikanheittoon, karaokeen ja lentopalloon. Tanssitapaturmiin ja muihin urheiluvammoihin varaudumme omalla ensihoitohenkilökunnalla. Teekkaritorvissa voit opintojen ohessa profiloitua järjestöjyräksi, muutosjohtajaksi, keikkamyyjäksi, ravintolakriitikoksi, SOME-sisällöntuottajaksi, talousasiantuntijaksi ja kriittiseksi musiikinkuuntelijaksi. Orkesterimme musiikkimaku on absoluuttisen oikea.

”Harvassa paikassa kokoontuu yhtä sekalainen joukko erityyppisiä ihmisiä saman asian tähden – tämä on minun henkireikäni.”

Lisätietoja voit kysyä kapellimestarilta ja yhdistyksen puheenjohtajalta. Tervetuloa mukaan!

Kapellimestari Tatu Palo
kapellimestari(at)teekkaritorvet.com

Puheenjohtaja Aleksi Postila
puheenjohtaja(at)teekkaritorvet.com